جلبک اسپیرولینا

جلبک اسپیرولینا یک جلبک سبزآبی است با خواصی فوق العاده و حیرت انگیز که برای طرفداران سلامت و زیبایی می تواند یک نجات دهنده واقعی باشد. اسپیرولینا حاوی مقدار فراوانی پروتئین، ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان است و می تواند به خوبی کمبودهای سلولی و تغذیه ای سلولهای بدن و پوست را برطرف نماید. این محصول در گریدهای متفاوتی همچون گرید انسانی، صنایع غذایی (نوشیدنی، کوکی، کاپ کیک، چیپس، ماکارونی و …)، گرید حیوانی، برای تولید غذای دام و طیور و آبزیان، گرید دارویی به عنوان مکمل پروتئینی و در گرید آرایشی بهداشتی برای تولید ماسک صورت، گرم های مرطوب کننده تولید می شود.از اسپیرولینا به عنوان “غذایی برای آینده”یاد شده است زیرا قابلیت سنتز مواد غذایی متراکم با کیفیت بالا را داشته و نسبت به سایر جلبک ها کارایی بیشتری دارد. اسپیرولینا در تغذیه ماهیان به منظور رشد بهتر، افزایش کیفیت رنگ و بقاءماهی بکار برده شده است.

محصول تجاری جلبک

گونه های کلرلا، اسپیرولینا و دونالیلا از جلبک های تجاری هستند که به وفور تولید می شوند زیرا برای رشد نیاز به محیط خاصی ندارند و می توانند در هوای باز بدون حضور آلاینده ها یا سایر جلبک ها و آغازیان کشت داده شوند. کلرلا بخوبی در محیط کشت غنی از مواد شیمیایی رشد می کند، دونالیلا در شوری بسیار بالا رشد می کند و اسپیرولینا برای رشد نیاز به محیط با pH بیش از ۸ و شور دارد.اسپیرولینا می تواند در فاضلاب رشد کرده و با چرخه مواد مغذی تولید پروتئین بکند و آلاینده های معدنی و مواد زائد را حذف کند فاکتورهای دیگری که برای پرورش آنها مورد نیاز است شامل شرایط زیستی، هزینه زمین، کارگر، انرژی آب، مواد مغذی، دما و انواع محصول نهایی است.

کاربردهای جلبک اسپیرولینا :

آبزی پروری :
ضایعات حاصل از پرورش ماهیان می تواند جهت رشداسپیرولینا بکار رود. استفاده از جلبک اسپیرولینا می تواند دوره پرورش را کوتاه نماید بطور مثال یک دوره ۶ ماه را حداقل ۲۰ درصد کاهش دهد و از طرفی باعث کاهش هزینه های تغذیه ماهیان شود . مفهوم آبزی‌پروری به کمک میکروجلبک‌ها، تبدیل مواد آلی موجود در پساب‌ها به زیست‌توده‌ها به‌وسیله رشد میکروجلبک‌ها و همچنین بهره‌برداری از این زیست‌توده‌ها برای جایگزینی بخشی از خوراک آبزی‌پروری و تقویت ایمنی آبزیان است. از مزایای دیگر استفاده از سیستم میکروجلبک این است که می‌تواند شبیه یک پمپ زیستی عمل کند و باعث تسریع در دفع دی‌اکسید کربن، تولید اکسیژن و ایجاد یک محیط مناسب برای آبزیان شود.
استفاده از میکروجلبک‌ها برای پرورش ماهی مزایای متعددی ایجاد می‌کند:
1) تولید اکسیژن توسط میکروجلبک‌ها خطرات کاهش اکسیژن را کم می‌کند و باعث می‌شود که استفاده از دستگاه‌های هوادهی سنتی که انرژی زیادی را مصرف می‌کنند کمتر استفاده شود.
2) وجود میکروجلبک‌ها در مخزن پرورش ماهی ممکن است که رشد میکروارگانیسم‌های نامطلوب یا سمی را محدود کند و محیط مناسبی برای آبزیان ایجاد کند. درنتیجه میزان تعویض آب و هزینه‌های ناشی از آن نیز کاهش می‌یابد.
3) ازآنجا که ایمنی آبزیان با استفاده از میکروجلبک‌ها به‌عنوان تغذیه، افزایش می‌یابد درنتیجه می‌توان از مصرف بیش از حد آنتی‌بیوتیک‌ها یا داروها در آبزی‌پروری جلوگیری کرد.
4) پساب آبزی‌پروری می‌تواند توسط بیوتکنولوژی پیشرفته میکروجلبک‌ها با هزینه کم تصفیه شود.
5) همچنین با استفاده از زیست‌توده‌ها می‌توان بخشی از خوراک آبزی‌پروری را تأمین کرد و هزینه پرورش ماهی را نیز کاهش داد.
خواص دارویی :
خاصیت جلبک ها به عنوان تثبیت کننده در صنایع غذایی و دارویی بسیار با اهمیت است و در تولید محصولاتی مانند شیر خوراکی، بستنی، خمیردندان ، دارای خاصیت ضد توموری ، بهبود آرتروز، چاقی، بیماری قلبی ،کاهش وزن بدن و …کاربرد دارند. .
مکمل های غذایی :
جلبک ها دارای مقادیر قابل توجه ای از کربوهیدرات های ساده و پیچیده هستند که برای بدن انسان به عنوان منبعی غنی کاربرد دارند. وجود اسیدهای چربی همچون امگا ۳ و امگا ۶ در جلبک ها، آن ها را منابع ارزشمند غذایی تبدیل کرده است. همچنین جلبک ها دارای مقادیر زیادی از انواع ویتامین ها، مواد معدنی، کارتنوئیدها و عناصر کمیاب هستند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا