گونه های کلرلا، اسپیرولینا و دونالیلا از جلبک های تجاری هستند که به وفور تولید می شوند زیرا برای رشد نیاز به محیط خاصی ندارند و می توانند در هوای باز بدون حضور آلاینده ها یا سایر جلبک ها و آغازیان کشت داده شوند. کلرلا بخوبی در محیط کشت غنی از مواد شیمیایی رشد می کند، دونالیلا در شوری بسیار بالا رشد می کند و اسپیرولینا برای رشد نیاز به محیط با pH بیش از ۸ و شور دارد.اسپیرولینا می تواند در فاضلاب رشد کرده و با چرخه مواد مغذی تولید پروتئین بکند و آلاینده های معدنی و مواد زائد را حذف کند فاکتورهای دیگری که برای پرورش آنها مورد نیاز است شامل شرایط زیستی، هزینه زمین، کارگر، انرژی آب، مواد مغذی، دما و انواع محصول نهایی است.
ضایعات حاصل از پرورش ماهیان می تواند جهت رشداسپیرولینا بکار رود. استفاده از جلبک اسپیرولینا می تواند دوره پرورش را کوتاه نماید بطور مثال یک دوره ۶ ماه را حداقل ۲۰ درصد کاهش دهد و از طرفی باعث کاهش هزینه های تغذیه ماهیان شود . مفهوم آبزیپروری به کمک میکروجلبکها، تبدیل مواد آلی موجود در پسابها به زیستتودهها بهوسیله رشد میکروجلبکها و همچنین بهرهبرداری از این زیستتودهها برای جایگزینی بخشی از خوراک آبزیپروری و تقویت ایمنی آبزیان است. از مزایای دیگر استفاده از سیستم میکروجلبک این است که میتواند شبیه یک پمپ زیستی عمل کند و باعث تسریع در دفع دیاکسید کربن، تولید اکسیژن و ایجاد یک محیط مناسب برای آبزیان شود.
1) تولید اکسیژن توسط میکروجلبکها خطرات کاهش اکسیژن را کم میکند و باعث میشود که استفاده از دستگاههای هوادهی سنتی که انرژی زیادی را مصرف میکنند کمتر استفاده شود.
2) وجود میکروجلبکها در مخزن پرورش ماهی ممکن است که رشد میکروارگانیسمهای نامطلوب یا سمی را محدود کند و محیط مناسبی برای آبزیان ایجاد کند. درنتیجه میزان تعویض آب و هزینههای ناشی از آن نیز کاهش مییابد.
3) ازآنجا که ایمنی آبزیان با استفاده از میکروجلبکها بهعنوان تغذیه، افزایش مییابد درنتیجه میتوان از مصرف بیش از حد آنتیبیوتیکها یا داروها در آبزیپروری جلوگیری کرد.
4) پساب آبزیپروری میتواند توسط بیوتکنولوژی پیشرفته میکروجلبکها با هزینه کم تصفیه شود.
5) همچنین با استفاده از زیستتودهها میتوان بخشی از خوراک آبزیپروری را تأمین کرد و هزینه پرورش ماهی را نیز کاهش داد.
جلبک ها دارای مقادیر قابل توجه ای از کربوهیدرات های ساده و پیچیده هستند که برای بدن انسان به عنوان منبعی غنی کاربرد دارند. وجود اسیدهای چربی همچون امگا ۳ و امگا ۶ در جلبک ها، آن ها را منابع ارزشمند غذایی تبدیل کرده است. همچنین جلبک ها دارای مقادیر زیادی از انواع ویتامین ها، مواد معدنی، کارتنوئیدها و عناصر کمیاب هستند.